látogató számláló

 
 

M-T MUNKAÜGYI TANÁCSADÓ IRODA

H I R D E T É SHozzáférés
Felhasználói név:
Jelszó:


Regisztráció
24 óra
Egymillió munkahely
Álláshelyek (2010.05) 3 756 000 fő


Cél
- Álláshelyek (2020.05) 4 756 000 fő
- Havi új álláshelyek száma 8 333 fő
- Napi új álláshelyek száma 273 fő


Eltelt hónapok száma 83 hónap
Eltelt napok száma 2492 nap


Aktuális
- Álláshelyek 4 273 000 fő
- Havi új álláshelyek 6 228 fő
- Napi új álláshelyek 207 fő


Új munkahelyek száma 517 000 fő
Cél - Időarányos új munkahelyek száma 682 179 fő


Célállapot -165 179 fő
Ajánlott hírek
2017 évi változások összefoglalója - Munkaszüneti napok
Megjelent a minimálbér rendelet
8 órában is dolgozhatnának megváltozott munkaképességű személyek
Közfoglalkoztatásból a versenyszférába
Pályázati lehetőségek rugalmas foglalkoztatásra
Foglalkoztatás bővítő programok indulnak idén is
Foglalkoztatást érintő változások 2016 január 1 napjától
Minimálbér - Bérminimum 2016
111 ezer forint lesz a minimálbér jövőre
Foglalkoztatási minimum bevezetését tervezik
Legolvasottabb
Rendes szabadság, alapszabadság, pótszabadság szabályai
Műszakpótlék, éjszakai pótlék szabályai
Vasárnapi munkavégzés szabályai
Megjelent az Erzsébet kártya rendelet
Rendkívüli felmondás szabályai
Távolléti díj
Felmentés a munkavégzés alól, munkabér a felmentési idő alatt
Végkielégítés szabályai
2012 változásai a foglalkoztatást közvetlenül érintő területeken
Foglalkoztatás helyettesítő támogatás szabályai 2011. szeptember 1-től
Munkaerőpiaci adatok
Erős létszámleépítés agrárcégnél
Tovább javultak a foglalkoztatási adatok
A munkanélküliség 6,4 százalékra csökkent
A foglalkoztatottak átlagos létszáma 4 millió 251 ezerre nőtt
306 ezer főre csökkent a munkanélküliek száma
111 ezer fővel dolgoznak többen, mint egy évvel ezelőtt
4 millió 142 ezer fő volt a foglalkoztatottak létszáma
22 éves csúcson van a foglalkoztatás
Az NFSZ adatai szerint 395,2 ezer nyilvántartott álláskereső volt hazánkban
7,4% a munkanélküliségi ráta
Legfrissebb pályázatok
Álláshirdetések
Szavazás
Jelenleg nincs folyamatban levő
szavazásunk.

Korábbi szavazások
Munkajog
Munkaszüneti napok 2011
Igazolások munkaviszony megszüntetésekor
Távolléti díj és a személyi alapbér kapcsolata, összetevõi
Munkabér, mint személyi alapbér meghatározása
Versenytilalmi megállapodás
Nyugdjj
Távolléti díj
Munkaviszony kezdete
Munkaidő, munkarend
Vállalkozói járadék

Főoldal

Még több:

Sajtófigyelő A nagyokra, a megosztásra és a munkaerő-kölcsönzésre fókuszál a NAV

Háromezer kiemelt adózóhoz kötődik az összes adóteljesítmény 64 százaléka, ezért rájuk fókuszál idén a NAV.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ellenőrzéseinek célja 2017-ben a gazdaság fehérítése, az adócsalások visszaszorítása, az önkéntes jogkövetés ösztönzése és a tisztességes gazdálkodók esélyeinek növelése. Az adóhatóság kiemelten figyel többek között a legnagyobb adófizetőkre, a számlázási láncokra és az ingatlan-bérbeadásra – mondta Tamásné Czinege Csilla, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) adószakmai ügyekért felelős helyettes államtitkára.

202 olvasó | 2017. február 22., szerda

Elolvasom...

Sajtófigyelő Londonból leginkább Frankfurtba költözne a Citigroup

Az amerikai Citigroup London után Frankfurtot választhatja befektetési banki tevékenységeinek székhelyéül - ezt a bank európai vezére mondta a német Frankfurter Allgemeine Zeitungnak.

A döntést az év első felében hozza meg a bank - árulta el James Cowles, aki hozzátette, hogy Németország a legkedveltebb helyszínek között szerepel. Cowles azt is mondta, hogy a német felügyeleti hatóság professzionalizmusa és a magasan képzett munkaerő elérhetősége miatt is különösen vonzó Frankfurt.

204 olvasó | 2017. február 22., szerda

Elolvasom...

Sajtófigyelő Kis vita a nagypéntekről

Tizenegyre nőhet a munkaszüneti napok száma, ha az Országgyűlés elfogadja az emberi erőforrások miniszterének törvényjavaslatát arról, hogy nagypénteken ne kelljen dolgozni.

Balog Zoltán az értékek és az érdekek találkozásának nevezte nagypéntek munkaszüneti nappá nyilvánítását hétfő este a parlamentben. A humánminiszter szerint fontos lépés lenne az ország nemzet keresztény önazonosságának helyreállításában a szabad nagypéntek, ez ráadásul - miként fogalmazott - "nemcsak a családok életminőségét, de a munkaerő képességét is javítja, növelve a regenerálódás lehetőségét."

206 olvasó | 2017. február 22., szerda

Elolvasom...

Sajtófigyelő Ausztriában akarsz dolgozni? Most lépjél, mert nemsokára késő lesz

Az Ausztriában dolgozó magyarok létszáma nem túl gyorsan, de biztosan emelkedő tendenciát mutat, egy egész évet vizsgálva a magyarok száma nőtt legjobban. A szövetségi kancellár most kitalálta, hogyan állíthatja meg ez a folyamatot.

Januárban 82 474 magyar dolgozott Ausztriában az ottani társadalmi szervezet (Hauptverband der Österreichischen Versicherungsträger) adatai szerint. Ez 1345 fővel több, mint decemberben, kissé elmarad azonban az augusztusi rekordtól (ami 82 747 fő volt). Tavaly januárhoz képest viszont jelentős, 7428 fős volt a növekedés.

208 olvasó | 2017. február 22., szerda

Elolvasom...

Sajtófigyelő Nagy dolgok készülnek a szomszédban - Kiszúrnak a magyarokkal is?

A munkahelyteremtést és a helyi munkaerő foglalkoztatottságát ösztönző intézkedésről állapodott meg az osztrák kormánykoalíció kedden.

A kormány "foglalkoztatási jutalék" címén a munkahelyteremtést segítené azáltal, hogy meghatározott ideig felére csökkentenék bizonyos alkalmazottak után befizetendő költségeket. A terv szerint három éven át csökkentett munkaadói járulékot fizethetnek a cégek, amennyiben olyanokat alkalmaznak, akik regisztráltak az osztrák Munkaügyi Hivatalnál (AMS) vagy részt vettek az osztrák oktatási rendszerben. A támogatás igényelhető lenne azon nem uniós országból érkező képzett munkaerő esetében is, akik határozott idejű letelepedési engedéllyel rendelkeznek. A feltételek között szerepelne továbbá, hogy az új munkaerő legalább hat hónapig maradjon alkalmazásban.

220 olvasó | 2017. február 22., szerda

Elolvasom...

Sajtófigyelő Brexit - Londoni elemzők: 4 százalékos GDP-veszteséget jelentene, ha a külföldi munkaerő távozna

Londoni pénzügyi elemzők számításai szerint a hazai össztermék (GDP) 4 százalékának megfelelő veszteség érné a brit gazdaságot, ha a külföldi munkavállalók távoznának Nagy-Britanniából.

A New Economics Foundation (NEF) gazdasági-társadalmi kutatóintézet kedden ismertetett számításai szerint, ha az összes külföldi munkavállaló csak egyetlen napra letenné a munkát, az 328 millió font (120 milliárd forint) veszteséget okozna a brit gazdaságnak. A ház szerint ez a naponta megtermelt brit GDP-érték 4 százaléka.

226 olvasó | 2017. február 22., szerda

Elolvasom...

Sajtófigyelő Beléphetnek az albérletpiacra az önkormányzatok

Várhatóan könnyebben tudják majd elcsábítani az ország más térségeiben élőket a munkaerőhiánnyal küzdő régiók és települések: a jövőben ugyanis elterjedhetnek a munkáshotelek.

Bár a hivatalos országos statisztikák alapján a korábbi évekhez képest jelentősen javult a munkaerőpiaci helyzet, a munkanélküliségi ráta alacsony, a foglalkoztatási ráta pedig növekedett, az országon belüli eltérések jelentősek. Ráadásul vannak olyan régiók – elsősorban a nyugat-magyarországi térség –, ahol egyre súlyosabb a munkaerőhiány. Ezeken a helyeken azonban problémát jelent, hogy a bérelhető lakások ára jelentősen emelkedett, ezért jelenthetne megoldást a jövőben a munkáshotelek létesítése, amire egy friss rendelet nyújt támogatást.

412 olvasó | 2017. február 16., csütörtök

Elolvasom...

Sajtófigyelő Béremelés, közfoglalkoztatottak felvétele és 1.5 milliárdos fejlesztés a Városgondnokság üzleti terv

A Városgondnokság idei üzleti terve közel hatszáz dolgozó tíz százalékos béremelését is tartalmazza. Csak az utak és járdák esetében 67 munkaterületen lesz fejlesztése a Városgondnokságnak.

Az üzleti terv a városüzemeltetés színvonalának megtartása, illetve egyes területeken növelése mellett jelentős fejlesztéseket is tartalmaz. Fejlesztésekre összesen 1,5 milliárd Ft jut 2017-ben és jelentős tétel, hogy összesen 10%-os bértömeg növekedést tartalmaz az üzleti terve a Városgondnokságnak. A járulékcsökkentésből eredő emelkedést minden dolgozó megkapja az önkormányzati cégnél, míg további, nagyjából 6%-ot bérfelzárkóztatásra, bérfeszültségek enyhítésére fordítanak. A bérrendezés elsősorban fizikai munkát végző dolgozókat érinti.

394 olvasó | 2017. február 16., csütörtök

Elolvasom...

Sajtófigyelő Elárulták, mikor indul az IKEA magyar webshopja

Pár napon belül elindul az IKEA online áruháza, egyelőre áruházi átvétellel. 2017 nyarán pedig már házhoz is szállítják majd a termékeket. Az új IKEA áruház tervezett nyitási dátuma pedig 2017. május - tudta meg a Pénzcentrum a lakberendezési áruház mai

2017. májusában nyit meg várhatóan a soroksári IKEA-áruház- tudta meg a Pénzcentrum a lakberendezési multi mai napon tartott sajtótájékoztatóján. Ennek a hétnek a végén pedig elindul az IKEA magyar online áruháza is. Bár eleinte még csak áruházi átvétellel tudunk itt vásárolni, de 2017 nyarától várhatóan már házhoz is szállítják a termékeket.

418 olvasó | 2017. február 16., csütörtök

Elolvasom...

Sajtófigyelő Tippek arra, hogyan tartsuk meg a jó munkaerőt

Vállalati rugalmasság = siker? Ezzel a címmel rendez jövő szerdán, Győrben február 22-én konferenciát az Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. vezette FEL-VÁLLAL konzorcium és a GYMSKIK.

A konferencia része és első állomása egy tavaszi rendezvénysorozatnak, amelynek témája a rugalmas foglalkoztatás.

 

 A szervezők elsősorban a helyi kis- és középvállalkozások vezetőit célozzák a programmal, hogy számukra konkrét, használható megoldásokat mutassanak be a humán menedzsment és a cégvezetés területén.

 

 Ezért annak a mintegy 800 kkv-nek a tapasztalatait és lehetőségeit gyűjtik csokorba, amelyek az elmúlt egy évben szervezeti átvilágításon estek át a GINOP 5.3.1-es pályázat keretében. Ez az érintett kkv-kat a munkaerő-gazdálkodással és szervezeti működéssel kapcsolatos gondjaik megoldásához segítheti hozzá, és aktívan hozzájárulhat a régióban működő cégek eredményességének növekedéséhez, a jelenlegi munkaerő-piaci helyzet nehézségeinek csökkentéséhez.

390 olvasó | 2017. február 16., csütörtök

Elolvasom...

Sajtófigyelő Gyorsabban nő a gazdaság, már hiányzik a munkaerő

Az elemzői várakozások ellenére a szlovák gazdaság növekedési üteme továbbra sem lassul, épp ellenkezőleg, a tavalyi utolsó negyedévben még nagyobb sebességre kapcsolt.

Ha Szlovákiát össze szeretnénk hasonlítani a többi uniós tagországgal, a szezonális hatásokat figyelembe vevő adatokat kell alapul vennünk, az uniós statisztikai hivatal, az Eurostat ugyanis ezeket használja. A szlovák gazdasági növekedés eszerint a tavalyi utolsó negyedévben 2,9 százalékkal nőtt éves alapon, miközben az euróövezetben ez átlagosan csak 1,7, az Európai Unióban pedig 1,8 százalék volt. Az országokra lebontott statisztika még erősen hiányos, nyolc uniós tagállam esetében csak a harmadik negyedéves GDP-adat szerepel. A maradék húsz uniós tagállam közül az előző év utolsó negyedéhez képest Románia hazai összterméke nőtt a legerősebb, 4,8 százalékos ütemben, majd Bulgária (3,4%), Lengyelország (3,1%) és Spanyolország (3%) következik, Szlovákia pedig ötödik a sorban.

396 olvasó | 2017. február 16., csütörtök

Elolvasom...

Sajtófigyelő Akár negyven százalékkal többet termel az egészséges munkaerő

Nemzetgazdasági szinten több száz, akár ezermilliárd forintos értéket képviselhet az egészségügyi innováció és az ebből adódó hatékonyságjavulás, illetve kedvezőbb népegészségügyi helyzet Magyarországon.

A humánerőforrás jó kondíciója akár 30-40 százalékban is hozzájárulhat a gazdasági prosperitáshoz, emellett jelentős gazdasági hasznot képvisel az innovatív eszközök használatából adódó hatékonyságjavulás is az egészségügyben. A digitalizáció a megelőzés, a motiváció és a big data-elemzések révén a személyre szabott orvoslás területén rejti a legnagyobb potenciált.

408 olvasó | 2017. február 16., csütörtök

Elolvasom...

Sajtófigyelő Rossz hír a magyaroknak - ennyit ér az emelt minimálbér valójában

Az EU-ban szinte mindenhol emelkedett a minimálbér januártól, igaz, az uniós tagállamokban meghatározott minimálbérek között óriási, kilencszeres különbség van.

Az EU 28 tagállamából 22-ben van minimálbér, míg Ausztriában, Dániában, Finnországban, Olaszországban és Svédországban a minimálbér szintjét ágazati kollektív megállapodásokkal határozzák meg. Az elmúlt évben a legtöbb uniós tagállamban emelkedett a minimálbér, a legnagyobb mértékben az újabb tagállamokban - derül ki az Európai alapítvány az élet- és munkakörülmények javításáért (Eurofound) legfrissebb kutatásából.

458 olvasó | 2017. február 13., hétfő

Elolvasom...

Sajtófigyelő A digitális átalakulás által lehet Magyarország sikeres

A kormány egyértelmű szándéka, hogy a digitális átalakulásnak minden magyar polgár nyertese legyen, és Magyarország Európa legsikeresebb országai közé tartozzon

A kormánybiztos kifejtette: a kormány a magyar üzleti élet valamennyi szereplőjével együttműködve szeretné elérni, hogy a digitalizáció folyamatában jóval több új munkahely jöjjön létre, mint amennyit a digitális átalakulás megszüntet. 

474 olvasó | 2017. február 13., hétfő

Elolvasom...

Sajtófigyelő Ujhelyi: a robotok ellen nem véd a szögesdrót

Négyszázezer munkahelyet vehet el az automatizáció.

Egyáltalán nem készül az Orbán-kormány az automatizáció és a mesterséges intelligencia kihívására - írja közleményében Ujhelyi István, az MSZP EP-képviselője. 

486 olvasó | 2017. február 13., hétfő

Elolvasom...

Sajtófigyelő Szertefoszlottak a Toshiba atomerőmű-álmai

Kiszáll az atomerőművek építéséből a japán Toshiba, mert beleroppant az általa megvásárolt amerikai Westinghouse veszteségeibe.

Új lendületet várt a nukleáris iparba való beszállástól, ám ehelyett a tönk szélére sodródott a japán Toshiba, amely a The Wall Street Journal értesülése szerint arra készül, hogy a jövő héten bejelenti: nem épít több atomerőművet. Kínai és amerikai projektjeit még befejezi, de utána már csak terveket értékesít majd beruházóknak. A Westinghouse amerikai reaktorépítő 2006-os megvétele ugyanis olyannyira nem jött be, hogy a várakozások alapján csak az a kérdés, hogy a 3–7 milliárd dolláros skálán mekkora veszteségről számol majd be a japán cég február 14-én. A lap úgy tudja, lemond az igazgatótanács elnöki posztjáról Siga Sigenori, és távozik Danny Roderick, aki korábban a pittsburghi székhelyű Westinghouse vezére volt.

433 olvasó | 2017. február 13., hétfő

Elolvasom...

Sajtófigyelő Az elektromos autók gyártásához kevesebb munkaerő kell - ezzel riogat a VW

A digitalizáció és elektromos mobilitás elterjedése csökkenteni fogja az alkalmazottak számát az autóiparban - elentette ki Karlheinz Blessing

Úgy gondolom, hogy az elektromos mobilitás és a digitalizáció korában kevesebb munkáskézre lesz szükség az autók gyártásához

421 olvasó | 2017. február 13., hétfő

Elolvasom...

Sajtófigyelő Nehéz idők jönnek a lazítókra

Az integráció elmélyítését, a reformok folytatását szorgalmazó, egyben a protekcionizmust és a pénzügyi szabályozás lazítását elutasító nyilatkozatot tett hétfőn az Európai Parlamentben Mario Draghi.

Az Európai Unió – a tőke és a munkaerő szabad mozgása mellett – a szabad kereskedelem elvén alapul, így a protekcionizmus egyfajta fenyegetésként értékelhető. 

678 olvasó | 2017. február 08., szerda

Elolvasom...

Sajtófigyelő Emelkednek a keresetek a magasabb bérkategóriákban is

A minimálbér és garantált bérminimum emelésével, a bevezetett adócsökkentés mellett nemcsak az alacsonyabb, hanem a magasabb bérkategóriákban is nő a kereset.

Hozzátette, a tárca arra törekszik, hogy minél több embert lehessen bevonni a munkaerőpiacra. Tájékoztatása szerint ezt egyrészt az igényeknek megfelelő szakember-képzésekkel vagy a munkaerő mobilitás elősegítésével és támogatásával biztosítanák. A munkába járáshoz kapcsolódó támogatások körét bővítették januártól – jelezte.

734 olvasó | 2017. február 08., szerda

Elolvasom...

Sajtófigyelő Tetszett az Európa Tanács képviselőjének , hogy csak az iskolába járó gyerekek után jár családi pótl

A társadalmi integráció kulcsa és elengedhetetlen előfeltétele az oktatás, egész Európában.

A társadalmi integráció kulcsa és elengedhetetlen előfeltétele az oktatás, egész Európában. Ha nem érjük el, hogy a fiatalok iskolába járjanak és elvégezzék az iskolát, majd pedig belépjenek a munkaerőpiacra, akkor nem fog működni a fenntartható társadalmi és munkaerő-piaci integráció - mondta Tobias Zech német politikus, az Európa Tanács romák és más nomád népek társadalmi integrációjáról szóló jelentéstevője hétfőn Budapesten. Fontos szempontként emelte ki, hogy nemcsak az egyes országokat érintő, hanem európai kihívásról van szó.

696 olvasó | 2017. február 08., szerda

Elolvasom...

Sajtófigyelő Elképesztő béremelés: egy korsó sör árával növelték csak az egyetemi tanársegédek fizetését

Az Együtt szerint a kormány által belengetett felsőoktatási béremelésből jól nem lett semmi, a tanársegédeknek pedig összesen 650 forinttal lett több a fizetése.

Bár Palkovics László oktatási államtitkár 2015-ben azt ígérte, hogy három lépcsőben 25 százalékkal fog emelkedni az egyetemi tanárok alapfizetése, illetve az ennek százalékában meghatározott alacsonyabb fizetési kategóriába sorolt oktatók fizetése, Szabó Szabolcs, az Együtt országgyűlési képviselője most azt közölte, a tanársegédek bére összesen 650 forinttal emelkedett.

728 olvasó | 2017. február 08., szerda

Elolvasom...

Sajtófigyelő A svájciaknak elegük lett a multikból

Népszavazáson szegülnek ellen a multiknak a svájciak, akik nem szeretnék a továbbiaknak a nagyvállalatokat különleges bánásmódban részesíteni és erről jövő vasárnap döntenek.

A nemzeti és a külföldi vállalatokra egyforma adókulcs legyen érvényes, és az általános adószabályok alól ne lehessenek kivételek – erről tartanak népszavazást Svájcban jövő vasárnap.

722 olvasó | 2017. február 08., szerda

Elolvasom...

F O N T O S A B B    S Z A K M A I    I N T É Z M É N Y E K ,   S Z E R V E Z E T E K !

P A R T N E R E I N K

H-2600 Vác, Szivárvány utca 56.
H-2133 Sződliget, Mátyás király utca 55.

Kapcsolat

A feladó neve:


Feladó e-mail címe:


Az üzenet tárgya:


Az üzenet:

Még karaktert írhat.

ipcimed.hu Az Ön IP címe (kizárólag tájékoztató jellegű információ): 54.167.184.64