látogató számláló

 
 

M-T MUNKAÜGYI TANÁCSADÓ IRODA

H I R D E T É SHozzáférés
Felhasználói név:
Jelszó:


Regisztráció
24 óra
Egymillió munkahely
Álláshelyek (2010.05) 3 756 000 fő


Cél
- Álláshelyek (2020.05) 4 756 000 fő
- Havi új álláshelyek száma 8 333 fő
- Napi új álláshelyek száma 273 fő


Eltelt hónapok száma 80 hónap
Eltelt napok száma 2408 nap


Aktuális
- Álláshelyek 4 273 000 fő
- Havi új álláshelyek 6 462 fő
- Napi új álláshelyek 214 fő


Új munkahelyek száma 517 000 fő
Cél - Időarányos új munkahelyek száma 659 184 fő


Célállapot -142 184 fő
Ajánlott hírek
8 órában is dolgozhatnának megváltozott munkaképességű személyek
Közfoglalkoztatásból a versenyszférába
Pályázati lehetőségek rugalmas foglalkoztatásra
Foglalkoztatás bővítő programok indulnak idén is
Foglalkoztatást érintő változások 2016 január 1 napjától
Minimálbér - Bérminimum 2016
111 ezer forint lesz a minimálbér jövőre
Foglalkoztatási minimum bevezetését tervezik
2016 január 1 napjától már biztosnak tekinthető változások:
Béremeléssel is csak mérsékelni lehet az elvándorlást
Legolvasottabb
Rendes szabadság, alapszabadság, pótszabadság szabályai
Műszakpótlék, éjszakai pótlék szabályai
Vasárnapi munkavégzés szabályai
Megjelent az Erzsébet kártya rendelet
Rendkívüli felmondás szabályai
Távolléti díj
Felmentés a munkavégzés alól, munkabér a felmentési idő alatt
Végkielégítés szabályai
2012 változásai a foglalkoztatást közvetlenül érintő területeken
Foglalkoztatás helyettesítő támogatás szabályai 2011. szeptember 1-től
Munkaerőpiaci adatok
Erős létszámleépítés agrárcégnél
Tovább javultak a foglalkoztatási adatok
A munkanélküliség 6,4 százalékra csökkent
A foglalkoztatottak átlagos létszáma 4 millió 251 ezerre nőtt
306 ezer főre csökkent a munkanélküliek száma
111 ezer fővel dolgoznak többen, mint egy évvel ezelőtt
4 millió 142 ezer fő volt a foglalkoztatottak létszáma
22 éves csúcson van a foglalkoztatás
Az NFSZ adatai szerint 395,2 ezer nyilvántartott álláskereső volt hazánkban
7,4% a munkanélküliségi ráta
Legfrissebb pályázatok
KTIA-NAP-13
Nemzeti Agykutatási Program
Határidő: 2017-01-01

Álláshirdetések
Szavazás
Jelenleg nincs folyamatban levő
szavazásunk.

Korábbi szavazások
Munkajog
Tanulmányi szabadság
Start Plusz
Béren kívüli juttatások - Kafetéria
Utasítási jog
Munkaviszony típusai, alkalmazható foglalkoztatási gyakorlat
Munkaerő felvétel szabályai
Nyugdíjasok munkavállalása melletti terhek, foglalkoztatás és adózás szabályai
Munkabérből történő levonás szabályai
Apák szabadsága
Munkaügyi perek költségviselési szabályai

Főoldal

Még több:

Sajtófigyelő Nettó 300 ezerért lenne munkaerő az építőiparban

Enyhén emelkedő árbevételről számolt be az építőipari vállalkozások fele, a cégek 40 százaléka további növekedésre számít. A cégek árbevételének 30 százaléka határidőn túli követelés.

Összességében az ÉVOSZ 1850 milliárd forint körül várja a 2016-os építési-szerelési tevékenység értékét. A válaszadók megrendelés-állományának összetételéről elmondható, hogy a tavalyihoz képest jelentősen megcsappant a közbeszerzésből származó megrendelés. Az uniós forrásból finanszírozott munkák jelentős részének 2015. év végi befejezését követően, lényegesen kisebb értékben kaptak közmegrendeléseket.

470 olvasó | 2016. november 30., szerda

Elolvasom...

Sajtófigyelő Még nagyobb igény lesz melósokra

Az idén érdemben, 5,2-5,3 százalékra csökkenhet az átlagos munkanélküliségi ráta a tavalyi 6,8 százalékról, jövőre pedig 5 százalék alá mérséklődhet.

A KSH közölte: tovább csökkent a munkanélküliség az augusztus-októberi három hónapban: 4,7 százalék volt az egy hónappal korábbi 4,9 százalék után. A munkanélküliek száma egy év alatt 71 ezerrel 219 ezerre csökkent a 15-74 éves korosztályban. Augusztus-októberben a foglalkoztatottak létszáma 4 millió 404 ezer volt, 138 ezerrel több mint egy évvel korábban. Az előző három hónapos időszakban 4 millió 391 ezren voltak állásban. A 15-64 évesek foglalkoztatási rátája 2,5 százalékponttal 67,4 százalékra emelkedett.

456 olvasó | 2016. november 30., szerda

Elolvasom...

Sajtófigyelő A rugalmas foglalkoztatás: az új foglalkoztatási minőség

December 1-én kerül megszervezésre az a konferencia, amely „A rugalmas foglalkoztatás elterjesztése a konvergencia régiókban” című pályázat első eredményeit közli a résztvevőkkel.

A SZÉCHENYI 2020 program támogatásával megvalósuló GINOP-5.3.1 projekt célkitűzése, hogy hazánkban közel 800 kkv-nál mérje fel – cégre szabottan – a különféle rugalmas foglalkoztatási formák bevezetési lehetőségeit és feltételeit. A 2,007 milliárd forintból, európai uniós támogatás segítségével megvalósuló program kétkörös: az első körben, az e pályázaton nyertes szervezetfejlesztők munkája eredményeként, azok az átvilágítási jegyzőkönyvek és átszervezési tervek készülnek el, amelyek egyéni útmutatóul szolgálnak a vállalati foglalkoztatási reformokhoz. A második körben (GINOP-5.3.2) – az első fázis (GINOP-5.3.1) folytatásaképpen – az „átvilágításon” átesett cégek pályázhatnak az intézkedések végrehajtására.

468 olvasó | 2016. november 30., szerda

Elolvasom...

Sajtófigyelő Fontos változás jön - nagyok a kockázatok

Egy uniós irányelv alkalmazása miatt a Munka Törvénykönyve alapján a mai nap (11.30.) végén automatikusan megszűnik mindazon kölcsönzött munkavállalóknak a kikölcsönzése, akiket öt éve folyamatosan ugyanannál a kölcsönvevő cégnél foglalkoztattak.

Az európai uniós irányelv abból indul ki, hogy a munkaerő-kölcsönzés átmeneti jellegű foglalkoztatási forma. Számos esetben azonban, főként speciális hiányszakmákban, illetve egyes szellemi területeken kifejezett igényként jelentkezett a kölcsönvevők részéről a hosszabb távú kikölcsönzés fenntartása - olvasható a hr-szolgáltató közleményében.

462 olvasó | 2016. november 30., szerda

Elolvasom...

Sajtófigyelő Egy növekedési ciklus érett szakaszába lépett a magyar gazdaság

A válság kiheverése óta a magyar gazdaság sok tekintetben stabilabbá vált, és ennek a gyümölcsei 2017-re teljességgel beérhetnek. Tardos Gergely szerint jövőre 4 százalékos is lehet a növekedés. Összefoglalta részletesen, hogy miért.

Tardos Gergely (az OTP Bank Elemzési Központ vezetője) tartott előadást a Budapesti Értéktőzsde oktatási rendezvényén, a BÉT Akadémián. A nemzetközi trendek mellett a magyar gazdaság állapotáról is részletes kitekintést nyújtott. Alább a prezentációja legfőbb megállapításait foglaljuk össze, melyekből az rajzolódik ki, hogy a hazai gazdaság jelentős növekedésben áll.

464 olvasó | 2016. november 30., szerda

Elolvasom...

Sajtófigyelő Munkaerő nélkül maradhatnak a malomipari vállalkozások

A hazai molnárszakma elöregedőben van és egyelőre az utánpótlás sem biztosított.

Félő, hogy néhány éven belül munkaerő nélkül maradnak a malomipari vállalkozások, hiszen évek óta nincs molnárképzés, a szakmát ismerők ugyanakkor egyre idősebbek, legtöbbjükre nyugdíjazás vár a következő években. Bár a Földművelésügyi Minisztérium tájékoztatása szerint van olyan iskola, ahol teljesülnek a molnárképzés feltételei, de az elmúlt években jelentkezők hiányában egyetlen osztályt sem tudtak elindítani.

460 olvasó | 2016. november 30., szerda

Elolvasom...

Sajtófigyelő A megye, ahol jó élni, és ahová jó is visszajönni

Nyíregyháza – Az intézményfenntartói szerepkörből a területfejlesztés koordinátorává avanzsált megyei közgyűlés részéről Baracsi Endre alelnök szólt a rendezvény vendégeihez.

A gyárigazgató előadásából kiderült: az eltérések megnyilvánulhatnak egyebek mellett a változásokhoz, a folyamatos tanuláshoz viszonyulásban, a karrierépítésben, vezetőkkel, illetve a munkakörnyezettel szembeni elvárásokban. Mert a Y generáció most 20–35 éves korú tagjainak, mint értékes munkavállalóknak a megtartásához a menedzsmentnek alapos ismerettel kell rendelkeznie erről a korosztályról. Például azzal, hogy ők „online élnek”, számukra legfontosabb digitális tudást már nem az előző generációtól, hanem saját maguktól, kortársaiktól szerzik meg. Fontos számukra a munka, ám a magánélet nem különben. Egyre több autonómiát szeretnének a munkában, így csak ennek biztosításával foghatók meg.

462 olvasó | 2016. november 28., hétfő

Elolvasom...

Sajtófigyelő Bérlakások nélkül leáll az ország

A mainál jóval nagyobb bérlakásállomány segíthetné a munkaerő határon belüli mozgását, a megoldásban pedig az államnak, az önkormányzatoknak és a cégeknek egyformán részt kellene vállalni.

Ma már az ipari bővülés legnagyobb akadálya a munkaerő hiánya, és a helyzet csak akkor javul, ha végre elindul egy bérlakásépítési program az olyan ipari városokban, mint Győr, Székesfehérvár vagy Kecskemét – fogalmaztak szociológusok és gazdasági vezetők is a Habitat for Humanity és a Társaság a Lakásépítésért, Lakásfelújításért Egyesület (TLE) tegnapi tanácskozásán.

470 olvasó | 2016. november 28., hétfő

Elolvasom...

Sajtófigyelő Miért van kevés informatikus?

Manapság kevesen vonnák kétségbe, hogy az információs technológia térhódítása zömében pozitív változásokat hozott el életünkbe. Naponta születnek olyan ötletek, amelyek a világot jobbá, élhetőbbé teszik, mégsem lehetünk maradéktalanul elégedettek, hiszen

Bármennyire is élvezzük a technológia vívmányait, és hiába tudjuk, hogy a jövő a digitális megoldásokban keresendő, folyamatosan küszködnünk kell az IT-szektort sújtó munkaerőhiánnyal, amely nemcsak Magyarországot, hanem egész Európát sújtja ‒ írja a Világgazdaság.

464 olvasó | 2016. november 28., hétfő

Elolvasom...

Sajtófigyelő A rugalmas foglalkoztatás: az új foglalkoztatási minőség

December 1-én kerül megszervezésre az a konferencia, amely „A rugalmas foglalkoztatás elterjesztése a konvergencia régiókban” című pályázat első eredményeit közli a résztvevőkkel.

A SZÉCHENYI 2020 program támogatásával megvalósuló GINOP-5.3.1 projekt célkitűzése, hogy hazánkban közel 800 kkv-nál mérje fel – cégre szabottan – a különféle rugalmas foglalkoztatási formák bevezetési lehetőségeit és feltételeit. A 2,007 milliárd forintból, európai uniós támogatás segítségével megvalósuló program kétkörös: az első körben, az e pályázaton nyertes szervezetfejlesztők munkája eredményeként, azok az átvilágítási jegyzőkönyvek és átszervezési tervek készülnek el, amelyek egyéni útmutatóul szolgálnak a vállalati foglalkoztatási reformokhoz. A második körben (GINOP-5.3.2) – az első fázis (GINOP-5.3.1) folytatásaképpen – az „átvilágításon” átesett cégek pályázhatnak az intézkedések végrehajtására.

484 olvasó | 2016. november 28., hétfő

Elolvasom...

Sajtófigyelő Kimerült a munkaerőpiac

A jövő évi vállalkozói adócsökkentés, a bérminimum brutális megemelése nyomán vajon meglódul-e a versenyképesség.

Megfelelőbb időpontot aligha választhatott az NMIKK arra, hogy megrendezze csütörtökön a konjunktúra fórumát, hiszen ugyancsak tegnap tartották meg első alkalommal a Magyar export napját. Az eddigi adatok alapján, várhatóan a hazai gazdaságtörténet legmagasabb exportszámait tudja felmutatni idén a gazdaság. Ez már azért is jelentős, mert mint ahogy Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az NMIKK rendezvényén elmondta, a magyar export GDP-hez viszonyított aránya 89 százalék volt idén az első fél évben, ezzel a növekedés mértékét tekintve világ 35. exportőrévé váltunk.

498 olvasó | 2016. november 28., hétfő

Elolvasom...

Sajtófigyelő Nem mindenki jár jól a minimálbér-emeléssel

Mint kiszámoltuk, havonta akár 10-15 ezer forinttal is több maradhat jövőre némely munkavállaló zsebében, de a helyzet nem ennyire egyszerű.

A minimálbér-emelésnek ugyanis számos munkavállaló látja kárát – mondta ezzel kapcsolatban lapunknak Angyal József okleveles adószakértő. – Csak a szakképzetlen munkaerő jár egyértelműen jól az emeléssel, a segédmunkások bére lesz nagyobb, a képzett, tanult munkaerő továbbra is külföldre fog menni. Egyszerű példával élve: ha a műtőkocsit toló fiú fizetése magasabb lesz, attól még a szakorvos nem marad Magyarországon – hangsúlyozta Angyal József, aki szerint ez a döntés valójában jelentősen rontja hazánk versenyképességét.

494 olvasó | 2016. november 28., hétfő

Elolvasom...

Sajtófigyelő Munkáltatói ösztönzők a munkaerő megtartására

Egy cég a gazdasági eredményességén felül akkor válhat igazán sikeressé, ha munkavállalóiról az anyagi megbecsülésen túl felelős munkáltatóként is gondoskodik. Napjainkban egyre nagyobb jelentősége van a béren kívüli juttatásoknak, hiszen egyre nagyobb a

Olyan biztosítási termékeket kínálunk a munkáltatóknak, amelyeket adó- és járulékmentesen adhatnak munkavállalóik számára, és amelyek jelentős értéket biztosítanak a dolgozóknak. Így ezek a speciális juttatások versenyelőnyt jelentenek a munkaerő megtartásában. Az a munkáltató, amelyik beszáll a programba, éves szinten háromszáz–négyszázezer forint értékű juttatást tud adni a kollégáinak, akik akár több tízmillió forint értékű biztosítást tudnak igénybe venni. A program előnye, hogy a biztosítási termékeknek köszönhetően a juttatások csak töredékükbe kerülnek a munkáltatóknak – mutat rá Füzesi Tibor.

496 olvasó | 2016. november 28., hétfő

Elolvasom...

Sajtófigyelő Égetően fontos a szakképzett munkaerő hiányának kezelése

Az idei harmadik negyedévben Magyarországon a munkanélküliség 4,9 százalékon állt, ami 3,7 százalékkal alacsonyabb az ugyanebben az időszakban mért uniós átlagnál.

Magyarországon a tavalyi évben közel kétszer annyian vonultak nyugdíjba, mint ahányan beléptek a munkaerőpiacra. Az alacsony reprodukciós ráta és a nagymértékű kivándorlás egyre súlyosabb helyzetbe hozza a magyar munkaadókat. Sajnálatos ugyanakkor, hogy a hazai munkakeresők majdnem fele nem rendelkezik semmilyen szakképesítéssel, ezáltal a magánszektor munkaerőpiacára nehezen integrálhatók. Ezzel párhuzamosan a betöltetlen álláshelyek száma kifejezetten magas: becsléseink szerint 100-200 ezer közötti üres pozíció lehet a versenyszférában, melyek közül sokat meg sem hirdetnek a munkaadók, mivel tudják, hogy nem találnának megfelelő szakembert az adott feladatra. A szakképzett, illetve a felsőoktatásban diplomát szerző fiatalok a jobb megélhetési körülmények reményében jelentős arányban vállalnak munkát külföldön, ennek következtében űr keletkezik az itthoni munkaerőpiacon.

516 olvasó | 2016. november 28., hétfő

Elolvasom...

Sajtófigyelő Kedvezőtlenül alakul a migránsok munkaerő-piaci integrációja

Nagyon lassan halad a migránsok integrációja a munkaerőpiacon az őket befogadó európai országokban - mondta Janik Szabolcs kutató, a Migrációkutató Intézet munkatársa szombaton az M1 aktuális csatornán.

A kutató elmondta: ugyan még csak kevés idő telt el a migrációs hullám kezdete óta, de bizonyos óvatos állítások már most is megfogalmazhatóak. Az első tapasztalatok nem kedvezőek például a migránsok munkaerő-piaci integrációjával kapcsolatban.

872 olvasó | 2016. november 21., hétfő

Elolvasom...

Sajtófigyelő Már félig rokkant a magyar, mire eléri a nyugdíjkorhatárt

Ha figyelembe vesszük a magyarok tragikus egészségi állapotát, no és persze, a folyamatosan emelkedő nyugdíjkorhatárt, túlzás nélkül állíthatjuk, hogy idehaza egyre kevesebben élik meg a munkával töltött évtizedeket követő pihenés időszakát.

Hogy mindez mennyire így van, azt jól mutatják a Központi Statisztika Hivatal most publikált azon adatai, amelyek egy 2015-ben végzett felmérésnek köszönhetőek, és amelyek a megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci helyzetét tükrözik. Mint kiderült, kis hazánkban tavaly a 19-64 éves polgárok több mint 11 százaléka, 700 ezer ember minősült megváltozott munkaképességűnek, ami nemcsak azért baj, mert ezen az arányon évek óta nem tudtunk érdemben változtatni, de amiatt is, mivel ezek a számok nemzetközi összehasonlításban is meglehetősen rossznak tekinthetők. Ha meg azt is figyelembe vesszük, hogy a megváltozott munkaképességű férfiak és nők 80 százaléka a 45-64 évesek táborából kerül ki – ezen belül 60 százalékot képviselnek az 55 évesnél idősebbek –, megállapíthatjuk, hogy több százezerre tehető azoknak a nyugdíj előtt álló honfitársaink a száma, akiket vagy sehogyan sem, vagy csak speciális módon lehet foglakoztatni. Ami már most a leggyakrabban előforduló egészségügyi problémákat illeti, kiderült, hogy az érintettek több mint egyharmadát mozgásszervi bajok kínozzák, amelyeket a keringési rendszer különféle megbetegedései követnek.

856 olvasó | 2016. november 21., hétfő

Elolvasom...

Sajtófigyelő Félezren maradhatnak munka nélkül Hargita megyében

Csaknem 500 személy maradhat állás nélkül Hargita megyében a következő 30 napban, miután munkaadóik – a hatályos törvényeknek megfelelően – tömeges elbocsátásra vonatkozó értesítést nyújtottak be a Hargita Megyei Munkaerő-elhelyezési Ügynökséghez.

A Hargita megyei AJOFM igazgatója, Tiberiu Pănescu pénteki sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: hét cég részéről érkezett ilyen értesítés. A vállalatok közül hat építkezéssel, egy fafeldolgozással foglalkozik – tudósít az Agerpres.

844 olvasó | 2016. november 21., hétfő

Elolvasom...

Sajtófigyelő Varga: közel a kompromisszum

A nemzetgazdasági miniszter bízik abban, hogy sikerül megegyezni a munkaadókkal a minimálbér-emelésről. Varga Mihály szerint a kis- és középvállalkozásoknak nem lesz könnyebbség, ha 9 százalékra csökken a társasági adó.

A vállalkozások az elmúlt években nem panaszkodhattak, hiszen jelentős nagyságrendű hazai és uniós forrásokat tudtunk a számukra biztosítani a fejlesztésekhez – hangsúlyozta a miniszter, példaként említve, hogy az uniós források 60 százalékát, 4 ezer milliárd forintot csak kis-és középvállalatok vehetnek igénybe 2020-ig, miközben a multinacionális vállalatoknak nem jut semmi.

858 olvasó | 2016. november 21., hétfő

Elolvasom...

Sajtófigyelő A kamionsofőrök helyét is átveszik a robotok

Október 20-án kezdődött a közúti árufuvarozás történelmének új fejezete: az Uber fejlesztőcége, az Otto ugyanis ekkor szállította le „élesben” az első szállítmányt az egyik önvezető kamionjával.

A személyszállítás után az árufuvarozásban is történelmet írt az Uber: a startup cég által augusztusban felvásárolt Otto egyik önvezető kamionja már élesben szállít árut Colorado Springs és a Loveland-i Anheuser-Busch sörgyár között, ahol Amerika kedvenc sörét, a Budweisert gyártják. Az első szállítmány október 20-án tette meg a 120 mérföldes távolságot – javarészt anélkül, hogy a sofőr akár egyszer is a volánhoz nyúlt volna. A Volvo kamiont, amelyet a biztonság kedvéért egy rendőrségi járőrkocsi kísért, az Otto kamerákkal és szenzorokkal kiegészített saját fejlesztésű szoftvere „vezette” céljáig. Az Otto-t, amelyet augusztusban 680 millió dollárért vásárolt meg az Uber, ugyanis ahelyett, hogy saját önvezető kamionokat fejlesztene, olyan hardver- és szoftverrendszert tervezett, amelyet bármelyik gyártó kamionjára fel lehet szerelni.

850 olvasó | 2016. november 21., hétfő

Elolvasom...

Sajtófigyelő Egy nagy minimálbér-emelés csak fokozná a munkaerőpiaci bajokat

A járműgyártásban működő 50 legnagyobb magyarországi cég a termelékenységéhez képest régiós összevetésben igen alacsony bért fizet dolgozóinak, ami az elvándorláson keresztül érdemben hozzájárulhat a szektorra jellemző munkaerőhiányhoz.

A járműgyártás a feldolgozóiparon belül is a gazdaságpolitika egyik legfontosabb ágazatává vált: a kecskeméti Mercedes-gyár beüzemelése, az Audi újabb beruházásainak megvalósítása, valamint az Opel termelésének felfutása az elmúlt 2-3 évben további jelentős lökést adott az ágazat fejlődésének, amely ez idő alatt mintegy 40 százalékkal bővítette termelési volumenét. A válság előtti szinthez képest ez nem kevesebb, mint 70 százalékos növekedést jelent. A teljes feldolgozóipar ugyanebben az időszakban összességében 14 százalékkal bővült, vagyis a járműgyártás nélkül ez a terület még mindig csak a válságot megelőző szintet produkálná.

872 olvasó | 2016. november 21., hétfő

Elolvasom...

Sajtófigyelő Önszabályozásra van szükség a tejágazatban

Szolidaritáson alapuló, méltányos önszabályozást javasol a Földművelésügyi Minisztérium (FM) a tejágazat valamennyi résztvevőjének.

Ezt Fazekas Sándor agrárminiszter mondta a tejágazat piaci helyzetének áttekintésére és rendezésére összehívott szakmai fórumot követően. A minisztérium tájékoztatása szerint a tejágazat a magyar mezőgazdaság meghatározó ágazata, a tárca számára kiemelt fontosságú. Szintén fontos az FM számára, hogy a belföldi tulajdonban levő ágazat Magyarországon, magyar munkaerő közreműködésével továbbra is egészséges és jó minőségű tej- és tejtermékekkel lássa el a hazai lakosságot – szögezte le Fazekas Sándor.

916 olvasó | 2016. november 17., csütörtök

Elolvasom...

Sajtófigyelő Kevesebb új munkahely és fizetés várható a brit cégeknél

A Brexit hatásaként várhatóan kevesebb brit cég vesz fel új munkaerőt, valamint a legtöbb helyen az inflációnál kisebb mértékben szándékoznak növelni a fizetéseket jövőre.

Az intézet felmérése alapján bár a negyedik negyedévben több embert vesznek fel, mint amennyit elbocsátanak, azonban a nettó foglalkoztatás 22-re csökken az előző negyedéves 27-ről. A CIPD szerint továbbá a bérek reálértéke valószínűleg csökkenni fog jövőre, mivel a munkáltatók kisebb mértékben kívánják emelni a fizetéseket, mint ahogy az infláció nő.

896 olvasó | 2016. november 17., csütörtök

Elolvasom...

F O N T O S A B B    S Z A K M A I    I N T É Z M É N Y E K ,   S Z E R V E Z E T E K !

P A R T N E R E I N K

H-2600 Vác, Szivárvány utca 56.
H-2133 Sződliget, Mátyás király utca 55.

Kapcsolat

A feladó neve:


Feladó e-mail címe:


Az üzenet tárgya:


Az üzenet:

Még karaktert írhat.

ipcimed.hu Az Ön IP címe (kizárólag tájékoztató jellegű információ): 54.158.167.137