látogató számláló

 
 

M-T MUNKAÜGYI TANÁCSADÓ IRODA

H I R D E T É SHozzáférés
Felhasználói név:
Jelszó:


Regisztráció
24 óra
Egymillió munkahely
Álláshelyek (2010.05) 3 756 000 fő


Cél
- Álláshelyek (2020.05) 4 756 000 fő
- Havi új álláshelyek száma 8 333 fő
- Napi új álláshelyek száma 273 fő


Eltelt hónapok száma 82 hónap
Eltelt napok száma 2459 nap


Aktuális
- Álláshelyek 4 273 000 fő
- Havi új álláshelyek 6 304 fő
- Napi új álláshelyek 210 fő


Új munkahelyek száma 517 000 fő
Cél - Időarányos új munkahelyek száma 673 145 fő


Célállapot -156 145 fő
Ajánlott hírek
2017 évi változások összefoglalója - Munkaszüneti napok
Megjelent a minimálbér rendelet
8 órában is dolgozhatnának megváltozott munkaképességű személyek
Közfoglalkoztatásból a versenyszférába
Pályázati lehetőségek rugalmas foglalkoztatásra
Foglalkoztatás bővítő programok indulnak idén is
Foglalkoztatást érintő változások 2016 január 1 napjától
Minimálbér - Bérminimum 2016
111 ezer forint lesz a minimálbér jövőre
Foglalkoztatási minimum bevezetését tervezik
Legolvasottabb
Rendes szabadság, alapszabadság, pótszabadság szabályai
Műszakpótlék, éjszakai pótlék szabályai
Vasárnapi munkavégzés szabályai
Megjelent az Erzsébet kártya rendelet
Rendkívüli felmondás szabályai
Távolléti díj
Felmentés a munkavégzés alól, munkabér a felmentési idő alatt
Végkielégítés szabályai
2012 változásai a foglalkoztatást közvetlenül érintő területeken
Foglalkoztatás helyettesítő támogatás szabályai 2011. szeptember 1-től
Munkaerőpiaci adatok
Erős létszámleépítés agrárcégnél
Tovább javultak a foglalkoztatási adatok
A munkanélküliség 6,4 százalékra csökkent
A foglalkoztatottak átlagos létszáma 4 millió 251 ezerre nőtt
306 ezer főre csökkent a munkanélküliek száma
111 ezer fővel dolgoznak többen, mint egy évvel ezelőtt
4 millió 142 ezer fő volt a foglalkoztatottak létszáma
22 éves csúcson van a foglalkoztatás
Az NFSZ adatai szerint 395,2 ezer nyilvántartott álláskereső volt hazánkban
7,4% a munkanélküliségi ráta
Legfrissebb pályázatok
Álláshirdetések
Szavazás
Jelenleg nincs folyamatban levő
szavazásunk.

Korábbi szavazások
Munkajog
Csoportos leltárfelelősség
Biztosított jogviszony fogalma, tartalma
Rendkívüli felmondás szabályai
Munkaidő beosztás szabályai
Pihenőnapi szabályok változása
Nem biztosítottak járuléka
Munkaidő és pihenőidő
Minimálbér 2010
Napi pihenő
Üzemi Tanács választása

Főoldal

Még több:

Sajtófigyelő Visszacsábítani a munkaerőt

Veszprém - Nem csak bér kérdése, hogy valaki hol dolgozik. A munkakörülmények tekintetében vagyunk elmaradva, és ha ebben előre tudunk lépni, akkor mérsékelni lehet a szakemberhiányt.

A kereskedelem és vendéglátás munkaerőigényes terület.  Egyre kevesebb a jó szakember. Változatlanul működik a külföldi elszívás. Nálunk most nincs szezon a parton, a szakemberek nagy része kint dolgozik a sípályákon a környező országokban. Ráígéréssel vissza kell csalni őket, mert a téli munkával nem lenne baj, ha visszajönnének a nyárra - mondta Vágó Péter, a KISOSZ Veszprém megyei elnöke.

248 olvasó | 2017. január 20., péntek

Elolvasom...

Sajtófigyelő Hiába a kedvező intézkedések, félnek a románok

Sok, a kispénzűek életét könnyítő intézkedéssel kezdte munkáját az új román kormány. A január az áfacsökkentést is elhozta, a nyugdíjak pedig több mint öt százalékkal nőttek.

Százkét adó és illeték eltörlése, utazási kedvezmények a diákoknak, fizetésemelés a művészeknek, a nyugdíjak növelése és az áfa 20 százalékról 19-re csökkentése – az új baloldali román kormány intézkedéseinek jó része kampányígéret volt.

256 olvasó | 2017. január 20., péntek

Elolvasom...

Sajtófigyelő A munkaerőpiac javítására összpontosít a német-magyar kamara

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) idén a magyarországi munkaerőpiac helyzetét javító gyakorlati intézkedésekre fókuszál - jelentette be Dale A. Martin kamarai elnök csütörtökön, a kamara évnyitó rendezvényén.

Dieter Hundt, a Német Munkaadói Szövetség korábbi elnöke pedig beszédében a nők, valamint az idősebb munkavállalók munkavállalási lehetőségeinek támogatását sürgette.

260 olvasó | 2017. január 20., péntek

Elolvasom...

Sajtófigyelő Álom a négy százalék fölötti gazdasági növekedés

Az akadémikus szerint erre több okból sincs esély. Egyrészt mert a beruházási ráta tavaly a tizedével esett, s hiába emelkedik az idén, a gazdaság akkor sem tud nagyobb lendületet venni.

Csaba László a kiút fontos elemeként említette az oktatás fontosságát az óvodától az egyetemig. Ez nyitja meg a mobilitás kapuit, ráadásul „a mi kezünkben van, nem függ az olajáraktól” – ironizált. Kiemelte, a felsőoktatásban „exponenciálisan növekszik a lemaradásunk”, majd hozzátette, békén kellene hagyni végre az egyetemeket. A felsőfokú végzettségűek döntő többsége el tud helyezkedni, nem ők vannak állás nélkül, hanem azok, akik az elemi dolgokat nem tanulták meg – fűzte hozzá.

252 olvasó | 2017. január 20., péntek

Elolvasom...

Sajtófigyelő Nem a kivándorlás tehet a munkaerőhiányról

Az esélyegyenlőség-teremtés a munkavállaláson keresztül, avagy a kivándorlás, vagy itthon maradás volt a témája a Global Shapers Community Budapest Hub által csütörtökön rendezett interaktív panelbeszélgetésnek, amelyet a Davosban zajló Világgazdasági Fó

Tíz évvel ezelőtt még nem öltött olyan jelentős méreteket a kivándorlás Magyarországon, mint az utóbbi években, egy eléggé új jelenségről van szó, ami 2010 óta gyorsult fel. Ekkor erősödött fel annyira, mint a többi újonnan csatlakozott EU-tagországban, mint Románia vagy a balti országok - mondta Hárs Ágnes, a KOPINT-TÁRKI vezető kutatója a budapesti Shaping Davos! rendezvényen csütörtökön.

260 olvasó | 2017. január 20., péntek

Elolvasom...

Sajtófigyelő Munkaerő-foglalkoztatást serkentő reform a láthatáron

Tavaly december 1-jétől lépett életbe a 60/2016-os Sürgősségi Kormányrendelet, amely módosítja a 76/2002-es, munkanélküli segélyre és munkaerő-foglalkoztatásra vonatkozó törvényt, jelentős változtatásokat eszközölve rajta.

Az eredeti alaptörvényben található intézkedések elavultak, a mai valós, megváltozott munkaerő-piaci igényeknek már nem feleltek meg vagy lehetővé tették a törvénnyel való visszaélést. Léteztek olyan célcsoportok, amelyek nem kaptak támogatást az aktív intézkedések által, ezért a pénzügyi támogatások értéke alacsony lett azon célokhoz képest, amelyekért létrehozták.

260 olvasó | 2017. január 20., péntek

Elolvasom...

Sajtófigyelő Durván emelik a béreket az áruházláncok, de mennyivel nőttek a fizetések?

A munkaerőhiány egyre nagyobb problémát jelent Magyarországon, amire a legtöbb vállalat válasza a béremelés volt az elmúlt hónapokban.

Magyarországon sok cég küzd munkaerő-problémákkal, tömegével hirdetik meg az új álláshelyeket: hiány van a villamosvezetőknél, a magyar szállodák 93 százalékának gondot okoz a munkaerőtoborzás, és már az autóipari szereplők is béremeléssel és más juttatásokkal próbálják magukhoz csalogatni a dolgozókat. A kereskedelemben is állandósult a létszámhiány, illetve a nagy fluktuáció miatt is szükség van olyan eszközökre, amelyek minél vonzóbb munkahellyé teszik az áruházláncokat. Megnéztük, hogy az elmúlt fél évben miket vetettek be ezek a vállalatok, hogy magukhoz csábítsák, illetve megtartsák a dolgozókat.

420 olvasó | 2017. január 17., kedd

Elolvasom...

Sajtófigyelő Milliókat dobnak ki a cégek az ablakon - Megőrült, aki nem Budapestet választja?

Több száz millió forintot is megtakaríthatnának akár a nemzetközi cégek, ha régiós központjukat a cseh vagy lengyel főváros helyett Budapesten rendeznék be.

Egy cég természetesen számos szempontot mérlegel annak eldöntése során, hogy hol rendezze be központját. Ezek között szerepet játszik a megközelíthetőség, illetve, hogy hol talál alkalmas munkaerőbázist, de szintén a fontos mérlegelendő szempontok közé tartozik az is, hogy hol, mennyibe kerül a központ fenntartása. Ha ezen utóbbi - nem igazán elhanyagolható - tényezőt nézzük, Magyarország meglehetősen jól teljesít.

396 olvasó | 2017. január 17., kedd

Elolvasom...

Sajtófigyelő Tovább zuhant az építőipar teljesítménye

Tavaly novemberben is csökkent az építőipar teljesítménye. A szakértők szerint elsősorban az uniós pénzügyi források hiánya okozta az ágazat gyengülését. A kilábalást az egyre erősödő szakemberhiány is gátolja.

Az építőipar teljesítménye tavaly novemberben is alulmúlta az egy évvel korábbit. Igaz, a csökkenés üteme lassult, az októberi 7,2 százalékról 2,5 százalékra – kommentálta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) ma közzétett adatait a lapunkhoz eljuttatott elemzésében Tatár Tibor, a Futureal Development Zrt. vezérigazgatója.

412 olvasó | 2017. január 17., kedd

Elolvasom...

Sajtófigyelő Forradalom a magyar munkahelyeken: neked meddig lesz még állásod?

Már nem az a kérdés, hogy változik-e a munkaerőpiac az automatizálás hatására, sokkal égetőbb a kérdés, hogyan tudunk alkalmazkodni az új helyzethez?

A világ egyik legnagyobb fejvadász cége, a ManpowerGroup kiadott egy jelentést, amely azt részletezi, hogyan változtatja meg a technológiai forradalom örökre a munkaerőpiacot. A Készség forradalom (The Skills Revolution) című jelentéshez a Világgazdasági Fórum ülésén készítettek felmérést, ahol a legbefolyásosabb politikai és üzleti vezetők találkoztak. A több mint 18 ezer megkérdezett munkáltató 43 országában és 6 iparágban tevékenykedik. 

410 olvasó | 2017. január 17., kedd

Elolvasom...

Sajtófigyelő NGM: többen élhetnek a munkaerő-mobilitási támogatással

Módosul a lakhatási támogatás feltételrendszere, így többen élhetnek a munkaerő-mobilitási támogatással - tájékoztatta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénteken az MTI-t.

A péntektől hatályos rendelkezés értelmében a munkavállaló állandó lakóhelye és a munkavégzés helye közötti minimális távolság 100-ról 60 kilométerre csökken, valamint hatályát veszti a korábbi legalább 5 óra oda-vissza utazási időre vonatkozó támogatási feltétel is - közölték.

408 olvasó | 2017. január 17., kedd

Elolvasom...

Sajtófigyelő Képzetlen és motiválatlan a magyar munkaerő a cégek szerint

Borús képet fest a GKI Gazdaságkutató Zrt. novemberi felmérése a magyar munkaerőről, vagy legalábbis arról, mit gondolnak a cégek az magyar munkaerőről.

A GKI reprezentatív vállalati felmérésében azt vizsgálta, hogy melyek azok a problémák, amelyek miatt a vállalatok nem képesek a megfelelő munkaerő felvételére. A kutatás során négy ok került fókuszba: a jelentkezők szakmai képzetlensége, szakmai alkalmatlansága, alacsony motiváltsága, illetve a kínált kereset alacsony szintje okozza a munkáltatók szerint azt, hogy nehéz embert találni a meghirdetett pozíciókra. 

412 olvasó | 2017. január 17., kedd

Elolvasom...

Sajtófigyelő Tényleg siralmas a magyar munkaerő hatékonysága

A munkaerő hatékonyságát vizsgáló OECD tanulmány szerint a magyarok jelentősen le vannak maradva az átlagtól.

Míg az OECD átlagában 50-es a mutatószám, addig Magyarországon mindössze csak 35. Ez elég szerénynek mondható, tekintve, hogy van olyan ország, amely majdnem eléri a százat. A felmérésben a GDP-t osztották el a ledolgozott órák számával.

426 olvasó | 2017. január 17., kedd

Elolvasom...

Sajtófigyelő Európa fut az események után

Válságban az EU. A Juncker-kabinet próbálkozik, a 315 milliárd eurós gazdaságösztönzés nem vált be

„Európa világháború utáni történelmében először fordult elő, hogy nem alkalmazta minden tagállam a közösen elfogadott szabályokat” – hívta fel a figyelmet néhány hete az Európai Bizottság elnöke, Jean-Claude Juncker az EU jövőjéről tartott előadásában. Mindez nem fest kimondottan pozitív jövőképet: innen vajon már egyenes út vezet az apokalipszis felé? Kereken hatvan évvel az Európai Gazdasági Közösséget életre hívó római szerződés aláírása után Európa atomjaira hullik? Mire számíthatunk 2017-ben?

682 olvasó | 2017. január 09., hétfő

Elolvasom...

Sajtófigyelő Ezért van drámai munkaerőhiány

A cégek 81 százaléka nem talál megfelelő szakmunkást, miközben egyre több diplomás is hiányzik a munkaerőpiacról. Mutatjuk, mi vezethetett idáig, illetve, hogy hogyan lehetne orvosolni az akut problémát.

Drámai képet fest a GKI kedden megjelent felmérése a magyar munkaerőpiac állapotáról. A vállalatok körében a legégetőbb hiány a szakmunkások esetében tapasztalható, a vállalatok 81 százaléka nyilatkozott úgy, hogy nincs elég szakmunkás a cégüknél.

722 olvasó | 2017. január 09., hétfő

Elolvasom...

Sajtófigyelő A közmunka program eltorzítja a munkaerőpiaci statisztikát

Hivatalos adatok alapján Magyarországon a foglalkoztatási adatok egyre gyorsuló ütemben javulnak, ám a növekedés mértéke több tényező miatt torz képet fest a valódi helyzetről.

A magyar foglalkoztatási mutatók 2010 óta folyamatosan javulnak, ám felmerül a kérdés, valódi-e a növekedés mértéke vagy csak a kozmetikázott statisztika szépíti a képet. A KSH adatai alapján válság előtti években 57% körül mozgott a 15–64 éves népesség foglalkoztatási rátája, amit 2012-ben sikerült újra elérni. A munkanélküliség alakulása, a Statisztikai Hivatal adatai alapján, hasonlóan biztató: a globális válság éveiben a 11-12% körül mozgó mutató 2013. második felében már nem érte el a 10%-ot és 2014-ben visszatért a válság előtti 7-8% körüli szintre.

730 olvasó | 2017. január 09., hétfő

Elolvasom...

Sajtófigyelő Informatika és idegennyelv: ezek hiányoznak a legjobban

Az informatikai készség és az idegennyelvtudás hiánya okozza a legnagyobb gondot az agrárgazdasági vállalkozásoknál. Egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a tudatosabb munkaerő-gazdálkodásra, meglévő alkalmazottaik képzésére.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és az Agrárgazdasági Kutató Intézet ezer vállalkozás körében végzett komplex agrár- és élelmiszeripari munkaerő-piaci felmérést. A megkérdezett vállalkozások vezetői a speciális ágazati szakismeretek mellett alapvetően az informatikai készségeknek, valamint idegennyelvtudásnak érzik a legnagyobb hiányát. A vállalkozások részéről a tanulószerződéses tanulók és a pályakezdők szakmai felkészültségével kapcsolatban elsősorban a kevés gyakorlati tapasztalat, ezzel összefüggésben a problémamegoldás, a rendszerben gondolkodás készségének hiánya fogalmazódik meg gondként.

694 olvasó | 2017. január 09., hétfő

Elolvasom...

Sajtófigyelő Elég gyenge munkaerő-piaci adat érkezett az Egyesült Államokból

Decemberben 153 ezerrel nőtt az Egyesült Államok versenyszféráján belül a nem mezőgazdasági szektorban foglalkoztatottak száma - derült ki az ADP intézet legfrissebb jelentéséből. Az elemzők ennél valamivel dinamikusabb bővülésre számítottak, ezért a mai

Az ADP kutatóintézet legújabb jelentése szerint a novemberi 216 ezres bővülést követően decemberben 153 ezerrel bővült a nem mezőgazdasági szektorban foglalkoztatottak száma. A Reuters által megkérdezett elemzők 170 ezres foglalkoztatottság-bővülésre számítottak, vagyis a tényleges adat negatív meglepetést okozott. 

666 olvasó | 2017. január 09., hétfő

Elolvasom...

Sajtófigyelő Brexit - Londonnak kellene a képzett EU-s munkaerő

Londonnak a brit EU-tagság megszűnése után is akadálytalanul hozzá kell férnie a magas szakképzettségű külföldi EU-munkavállalókhoz, akár úgy is, hogy a kormány a brit fővárosra külön bevándorlási szabályokat határoz meg.

A londoni üzleti szektor hazai és külföldi érdekeinek képviseletét ellátó nem profitorientált szervezet 104 oldalas javaslatcsomagjának fő elemei közé tartozik a "londoni vízum" lehetőségének megvizsgálása. Ez a London First szerint azt jelentené, hogy a londoni üzleti szektorban munkára jelentkező magasan képzett külföldi EU-szakemberek számára a brit kormány külön regionális migrációs szabályozást honosítana meg.

648 olvasó | 2017. január 09., hétfő

Elolvasom...

Sajtófigyelő Kivonulás helyett újabb fejlesztéseket tervez a Tesco

Az áruházlánc tavaly munkaerő-problémáival is többször szerepelt a sajtóban, és a szakképzett munkaerő toborzása a nyári bérfejlesztések után is kihívást jelent. Ennek ellenére bőven vannak fejlesztési tervek.

Többször hangsúlyoztuk, de ismételten meg tudom erősíteni, hogy a Tesco cégcsoport átalakítását célzó portfólió-átvizsgálás befejeződött. Dave Lewis, a Tesco csoport vezérigazgatója júniusban, illetve októberben a munkatársaknak szóló videóüzenetben is megerősítette, hogy a Tesco elkötelezett a közép-európai – ezen belül a magyar – vállalat jövőbeni fejlesztése mellett, így ezeknek a spekulációknak nincsen valóságalapjuk.

758 olvasó | 2017. január 04., szerda

Elolvasom...

Sajtófigyelő Adóparadicsom lesz Magyarország?

Versenyképességünk javítását nem a multik terheinek további csökkentése szolgálja

Az Oxfam nevű szervezetet oxfordi egyetemi oktatók és a szegénység ellen küzdő civilek hozták létre 1942-ben. Azóta szinte minden országban jelen van, és rendszeresen készít tanulmányokat a társadalmi problémákról; kiemelten foglalkozik az adórendszerekkel és azok társadalmi hatásaival. Legfrissebb tanulmánya december 12-én jelent meg Adócsaták, avagy a veszélyes globális roham az egyre alacsonyabb cégadók felé címmel. A 46 oldalas dokumentum bemutatja az Európai Unióban működő adóparadicsomokat, és felhívja a figyelmet arra, hogy az egyre alacsonyabb cégadók miatt az országok ráfordításcsökkentésre kényszerülhetnek olyan, a jövő szempontjából kulcsfontosságú területeken, mint az oktatás és az egészségügy. Továbbá túlzottan alacsony cégadók esetén – hogy a szükséges költségvetési bevétel rendelkezésre állhasson – magasan tarthatják a fogyasztási adókat, ami az alacsonyabb keresetűeket érinti érzékenyebben.

768 olvasó | 2017. január 04., szerda

Elolvasom...

Sajtófigyelő Cafetéria, minimálbér, adómentes óvoda- így változik életünk 2017-ben

Az új év számos változást hozott magával 2017-ben is. Többek között emelkedik a minimálbér, adómentes lesz az óvodai szolgáltatás, valamint a társasági adó mértéke egységesen 9 százalékra mérséklődik.

Az egyik talán legfontosabb változás a minimálbérek drasztikus emelése. A minimálbér 15 százalékkal 127 500 forintra, a garantált bérminimum pedig 25 százalékkal 161 ezerre emelkedett. Az elfogadott bérmegállapodás értelmében a fentiek mellett 27 százalékról 22-re mérséklődik a munkaadók által a bruttó bér után fizetett szociális hozzájárulási adó. Ezzel összefüggésben a 27 százalékos eho (egészségügyi hozzájárulás) 22 százalékra csökken.

950 olvasó | 2017. január 04., szerda

Elolvasom...

F O N T O S A B B    S Z A K M A I    I N T É Z M É N Y E K ,   S Z E R V E Z E T E K !

P A R T N E R E I N K

H-2600 Vác, Szivárvány utca 56.
H-2133 Sződliget, Mátyás király utca 55.

Kapcsolat

A feladó neve:


Feladó e-mail címe:


Az üzenet tárgya:


Az üzenet:

Még karaktert írhat.

ipcimed.hu Az Ön IP címe (kizárólag tájékoztató jellegű információ): 184.73.25.126